Mamma till Millie&Loa

v33

Allmänt Permalink0

Bild i v32
 
Foster -
Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen göra sig redo att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda. Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig.Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm.
 
Mamma -
Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid! Ditt magmått (SF-MÅTT) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare – det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning. 
 
Egna tankar om veckan som gått -
Denna vecka har vi varit på ultraljud som jag berättat om. Lilleman väger mer än "normalt" men inte onormalt stort.. Vi ska dit igen om några veckor för att se om han växt fort även denna gång.. Huvudet ligger tydligen långt ner och det är därför jag haft de smärtor jag har och fortfarande har. Men har inte haft så mycket med problem denna vecka. SKÖNT ! Det märks att han växer och att jag inte är lika smidig som förut men för att vara "höggravid" så ska jag inte klaga ;) Jag jobbar på och mår faktiskt bra! Har även fått mina första bristningar på magen. Fyra små som sitter vid ett ärr vänster om naveln. Vi får se om de blir större eller om fler kommer till, men inget jag ororar mig för, det tillhör det hela!! Jag hoppas på en lika bra vecka som denna som varit och denna vecka ska vi också hämta hem barnvagn och börja fixa lite i lillens rum.. spännande!!
 

Passa på!!

Personligt Permalink2

Kommer att ha utförsäljning av hårprodukter nu igen för att få bort mycket av lagret innan lillen dyker upp :) Eftersom det är en hel del olika produkter och i olika märken samt pris så får ni höra av er om det är något speciellt ni vill ha, önskar mm så ska jag se om det går att fixa. Det finns bl.a. Shampoo, balsam, Inpackning, olja, olika stylningprodukter mm. Produkterna kommer ligga på ca 50% rabatt så det gäller att passa på :)

För er som inte bor i närheten finns möjligheten att skicka.

Maila på - Denise.sjostrom@hotmail.com, kommentera här eller få tag på mig på ert enklaste sätt ;)

My day

Allmänt Permalink0
Idag har jag varit ledig ifrån jobbet. MEN vaknade redan vid halv sju av en mardröm och kunde inte somna om (jag som hade längtat efter min sovmorgon utan alarm)  Så i morse har jag städat i lägenheten och sorterat lite innan min mamma och mormor kom hit ner. Min mormor skulle till sjukhuset så jag var chaufför dit och sedan har jag och mamma haft en dag ute i karlstad. Shoppat och ätit under tiden min mormor låg inne. Vid sex åkte dem hem och jag drog till jobbet för att vara snäll och stänga butiken till sju. Så min lediga dag har varit helt fullspäckad . Men en bra dag med att fått en hel del gjort ändå och bara få strosa runt och göra det man vill.
 
Nu ska jag och älskling ta oss en kvällspromenad innan vi intar sängen. I morgon kväll ska jag ut med jobbet och äta vilket ska bli mysigt!  1 månad kvar på jobbet innan man ska ta "långledigt" - det känns helt overkligt!!
 
En suddig bild ifrån Thailand - Jag vill tillbaka - till landet, värmen, maten, drycken, havet ALLT!!!
Till top