Mamma till Millie&Loa

LILLPRINSEN

Allmänt Permalink2
Idag har jag varit till BM, gjort UL och även besökt en massa läkare samt tagit prover.

Vi fick på UL bekräftat att det ligger en liten prins i magen ♥ Känns underbart att helt säkert veta det nu. Hon visade oss hans "ägodelar" så sannolikheten att en tjej skulle titta ut känns lite långt borta..
 
Hos Bm pratade vi om mina veckor som varit och jag berättade om mina smärtor mm. Hon kände att lillen ligger väldigt långt ner och med huvudet neråt. Hon sa att den kan börja lägga sig till rätta och fixera sig så småningom. Inte än men att den börjar känna sig redo. Så hon tyckte inte det var konstigt att det trycker och att det gör ont! Jag ska dit om tre veckor och samma med UL och då får vi se om den fortfarande ligger neråt och även då fixerat sig som hon trodde.
 
UL fick vi även där veta att fostervattnet är i bra mängd och att navelsträngen/moderkakan ger ut det den ska. Inga fel alls. Även där kunde vi se att huvudet ligger neråt.
 
Vi tog även SF-mått och hjärtljud hos BM. Hon fick ta om SF-måttet eftersom det visade allt för högt. Det låg på 31cm som låg allt för mycket över kurvan.När hon kollade igen drog hon måttet lite längre upp och sa att det spelar ingen roll om det inte stämmer helt, det passar in i din kurva och eftersom du ändå ska på UL så har vi koll där.. Så med det nya måttet ligger jag på min kurva men över det den "vanliga".
 
Veckorna närmar sig och efter denna dag med massa tester och att få veta att lillen börjar känna sig redo gör att man ännu mer känner att det faktiskt inte är alls länge kvar. Jag hoppas den lille vill stanna till 1 juni iaf sen får den "ploppa" ut när den vill, men helst inte innan ;)
 
V29
SF-Mått : 29cm
Hjärtljud : 150 slag/minut (i rörande fart)
#1 - - MissJeni - mamma till Lucas ♥:

Vad mysigt med en liten prins :D

Svar: ja :) spännande tid nu :)
Denise

#2 - - Katrin:

Åh vad mysigt med ännu flera ul! Är det ngn speciell anledning till varför du får göra så många eller är det standard där du bor?
Jag ska mäta magen för första gången på fre o är lite nervös, är grymt stor för att inte ha gått så långt..men så väntar jag ju också nr två o då brukar man ju vara lite större..

Svar: jag har diabetes så jag får gå på en massa fler för att kolla tillväxt mm. men det är skönt att vara extra kollad :) Ja med nr 2 kan ju magen bli större. Oftas väldigt vanligt. Tydligen ska jag vara större än i min vecka med och det har ju även visats sig vara så. men min BM och läkare säger att det är normalt och att visa är det. så du kan nog vara lugn, lycka till :)
Denise

Till top