Mamma till Millie&Loa

Snart helg

Allmänt Permalink5

Torsdag redan och denna vecka har verkligen sprungit iväg. Vi har fullt upp på jobbet och det gör att timmarna blir mycket kortare. Jobbar sju dagar denna vecka och jobbar även en vecka till innan jag blir ledig en halv dag innan det är dags för en veckas jobb igen. Jag har gjort schemat själv för att få in både mitt egna företag och butiken jag jobbar på här i stan, det får bli så innan jag går hem på långledigt. Jag gör istället mindre timmar vissa dagar så att jag inte sliter ut mig helt och tar även kassan många dagar i veckan. Jag får både sovmorgon och lediga kvällar så det är inge synd om mig. OCH ja, jag lyssnar på kroppen. Så skulle jag känna mig trött eller får ont så kommer jag att säga nej. Sen får jag ledigt innan det är dags för lille bebis att titta ut. Så jag har lång tid att hinna "vila" ut och fixa allt innan vi blir tre i familjen ♥
 
      Fika på Sandys med en efterlängtad vän fick det bli idag. Så härligt!
 
 
 

v24-v25

Allmänt Permalink4
 
Lite skillnad på magen i v24 & v25 är det nog. Märkte att jag bytt par till underkläderna också ;)

v25

Allmänt Permalink1
      Mage v25 (24+0)
 
Bebis -
Fostret är ungefär 22cm från huvud till stjärt och väger runt 700g. Det kan knyta sina händer och även få tag på sina fötter. Näsborrarna börjar öppna sig. Fostrets känsel utvecklas och det reagerar på beröring.Det har en egen rytm i magen när det sover eller är vaket och liknar alltmer ett nyfött barn i kroppens proportioner.Många foster rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. Nu bildas bebisens permanenta tänder.
 
Mamma -
Alla kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage.Från och med nu är det viktigt att känna fosterrörelser varje dag och att du lär känna ditt barns dygnsrytm. Var extra observant om du tycker att barnet rör sig mer sällan än vanligt. Oftast brukar man rätt snart känna barnet röra sig som vanligt men om du fortsätter känna att rörelserna är mindre än vanligt ska du kontakta din barnmorska eller förlossningsavdelningen. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen vid den här tiden. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan fungera som en utlösande faktor för kramp i benen.Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått (SF). Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången.
 
Egna tankar om veckan som gått -
I början av veckan fick vi se den lilles rörelser för första gången på utsidan. Men nu i slutet av veckan har rörelserna minskat i magen och i helgen började jag känna lite oro varför det helt plötsligt blivit så lugnt. Men jag känner av den lille vissa gånger under dagen men mycket få gånger. Jag är inte orolig att något har hänt eftersom rörelserna finns där, men fortsätter det att vara mindre eller minska mer då ringer jag in direkt. Jag kan ju känna av när bebis har hicka och jag kan även se på utsidan när den rör sig så den är ju där inne och har gympa. Kanske är det moderkakan som stoppar upp rörelserna ibland eller så är denna bebis en mycket lugnare snos. Ska till sjukhuset och göra UL till veckan som kommer så det känns skönt att det ligger väldigt nära. Har även drabbats hårdare av den f..baskade foglossningen. Det känns som om jag lever i en 80-årings kropp och jag kan knappt ta mig fram ibland. Jag känner att det är tur att jag inte kommer jobba så mycket och att jag inte är frisör varje dag numera. Jag vill bara inte att det ska bli ännu värre utan att det beror på att jag har gått mycket de senaste dagarna. Nu känns det även att man nått nästa milstolpe. Jag räknar nya perioder i v20, 25, 30 och 35. Två perioder avklarade och 2 kvar. VI LÄNGTAR!!!
Till top