Mamma till Millie&Loa

Halva tiden

, Bebis Permalink0
Jag tänkte summera veckorna som gått. Vi har ju nu passerat halva tiden och mycket har ju hänt sen jag kissade på stickan.
 
4 Oktober gick vi det glada beskedet. Det känns som en evighet sen dess men ändå som igår som jag fick 2 streck på stickan. Älskling skulle komma hem på lunch den dagen. Jag fixade till allt lite extra och la en lapp under hans tallrik med texten - VI ska bli föräldrar!
Hans min när han läste lappen kommer jag aldrig glömma  och därefter satt vi och kollade på varandra. Vi ville inte ta ut glädjen i förskott men ändå fanns det ett litet lyckorus där inne.
2 veckor efter fick vi komma och se den lille i magen för första gången. Då var jag i V6. Hjärtat slog och det fanns något där inne. Vi kramades ett bra tag efteråt och insåg att det är faktiskt på riktigt, nu hoppas vi bara på det bästa! Någon vecka efter det bestämde vi oss för att berätta för våra föräldrar. Så skönt att kunna berätta och även ge dem lite glädje igen. Ett UL till fick vi komma på innan det var dags för KUB. Så nervös som jag var då vet jag inte när jag var sist. Så rädd för att det inte skulle se bra ut. Så rädd att inte se hjärtat slå. Men där inne fanns det något som låg och rörde sig för fullt. SÅ skönt! Det hela såg bra ut och vi kunde gå till er alla andra att vi väntade en liten.
 
V12-21 har det bara rullat på. Ett riskultraljud gjordes innan julafton och den 6 januari kände jag av de första rörelserna i magen och 2 dagar innan själva RUL så kände jag de första sparkarna utanpå magen. Rörelserna är mycket mindre och tydliga än förra graviditeten med på RUL fick vi svaret på det hela - moderkakan i framvägg som skyddar den lille. Så inte konstigt att det är lugnt där inne. Men veckan efter RUL så kunde äntligen älskling känna vår lille fis där inne. Så underbar känsla!!
Ungefär i v16-17 så kom foglossningen och i v18 slutade illamåendet. Foglossningen har blivit värre och värre med tiden men jag känner mestadels av den på kvällen när man lugnar ner sig efter jobbet. Yoga och vattengympa började jag med i v18 och mår så bra efter de passen. Så skönt att röra på sig och träffa andra gravida. Något jag ångrar att jag inte gjorde förra gången. Halva graviditet slutade med en träff hos BM och att få lyssna på hjärtat. Nu börjar det hela med att mäta mage och lyssna på hjärtat. Jag ser fram på den andra halvan och längtar så efter bebisen i magen ♥
Till top