Mamma till Millie&Loa

v23

, Bebis Permalink1
      Kvällsbild v23 (22+0)
 
Bebis -
Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis.
Livmodern når nu strax över naveln.Fostret rör sig mycket, speciellt på kvällarna kan det vara mycket gymnastik i magen. Många kvinnor tycker det känns bra, men några upplever det som obekvämt.
 
Mamma -
Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna barnets olika delar genom magen. Det kan även smärta till i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det. Du har kanske gått upp fem till sju kilo. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Du kan även känna av när barnet hickar. Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Men långt ifrån alla känner när barnet hickar.
 
Egna tankar om veckan som gått -
Det känns som om denna vecka bara har "varit". Inte gått fort eller för långsam. Med kroppen har det inte hänt mycket tycker jag. Känner mer av den lille i magen under dagarna nu och inte bara morgon och kväll, vilket är skönt! Mamma fick även känna första sparken/rörelsen på utsidan i helgen. Så de känns bra att andra också kan känna vad jag döljer där inne. Illamåendet har kommit lite då och då och börjar trycka på allt mer på kvällarna. Brukar gå över snabbt som tur är. NU vill vi att tiden ska gå lite snabbare!
#1 - - Sara:

Vad fin du är! :)

Till top