Mamma till Millie&Loa

Mage + vikt

Allmänt Permalink1
v29
 
Mage 111cm
Vikt +6,5kg
SF-mått (v28) -29cm
Hjärtslag 148 slag/min
 
Vi har även varit på UL. Bebis väger 1250g och ligger på normalkurvan. Fostervatten och näringsflödet såg bra och normlat ut. Bebis har lagt sig med huvudet neråt (det kan ändras fortfarande), men jag förstod att det var så sedan några dar tillbaka då det har gjort mer ont nertill. Lilleman la sig med huvudet neråt i samma vecka och låg där och tryckte på allt mer som veckorna gick. Kände igen "smärtan" och jag hade tydligen rätt. Det kanske är en liten här inne med som har bråttom att komma ut.
 
Här kan man läsa om när jag gick med L och om hur jag kände då osv.
UL och V28
 
mage v29 (28+0)
 
 

v29

Allmänt Permalink0
mage v29 (28+0)
Bebis -
Fostret väger nu runt 1,2 kg och är ungefär 40 cm långt. Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Det är tillräckligt stort för att kunna sparka på mammans revben och även slå mot urinblåsan. En del kan sparka så hårt att mamman blir öm på en viss punkt. Ännu behöver fostret inte vända sig med huvudet nedåt eftersom det fortfarande finns gott om plats att ändra läge. Fostret kan drömma nu.I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter.
 
Mamma -
Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra.Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck.
 
Egna tankar om veckan som gått -
Jag tycker bebisen har haft en massa bus i magen denna vecka. Magen hoppar åt alla håll vilket bara är mysigt!!
Vi slutade denna vecka med ett BM besök där vi kollade SF-mått, hjärtat och pratade allmänt om allt. Berättade om att jag börjat få ett tryck neråt och att det svider till ibland. Svårare att gå vissa perioder och att det känns som att bebis trycker sig ner. Idag när vi började den nya veckan har jag varit på ett UL och det visade sig att bebis ligger neråt. Ryggen på vänster sida och på högersida är fötterna som trycker. Det jag trott ha varit en armbåge i högersida är alltså en häl. Ja så inte konstigt att jag har ett tryck neråt. Annars mår jag bra och längtar in veckorna.

Det kliar i mina fingrar

MAKE UP Permalink1
Det var inte så länge sedan jag sminkade (förra veckan hade linda&jag gravidfotografering) men det var länge sedan jag gjorde något annorlunda, en mer avancerad sminkning. Sminka för att förvandla och skapa. Det är det jag verkligen älskar. I vintras var jag MUA för en fotografering som verkligen var superkul. Bilderna har ännu inte landat hemma hos mig men när de kommer lovar jag att lägga upp. Det kliar i mina fingrar just nu. Jag ser fram emot att pyssla klart i mitt sminkrum hemma och sedan sätta igång. Kanske hinner med något när jag är mammaledig. Vi får hopppas :)
 
       Här får min mormor en förvanling inför ett projekt jag hade.
 
Till top