Mamma till Millie&Loa

År 2015

Allmänt Permalink0
JANUARI
Första månaden på året börjar som alltid med tre kalas. Jag och mina två systrar fyller alla år i år. 
Vi har en sju månaders bebis hemma som har fått sina två första tänder och drar sig framåt men börjar förstå sig på hur man även kryper. 
FEBRUARI
Den 3 februari får vi reda på att Loa har flyttat in i magen. En chock som stannade kvar hos mig hela månaden. Men oj vad jag är glad idag att han stannade kvar hos oss. Vi köpte även en ny tv till vardagsrummet och gästrummet blir klart.
MARS
Chocken om att en ny bebis är påväg har släppt och lyckan över att någon ligger i magen har kommit. 
Millie blir riktigt dålig så vi får åka in till barnakuten som tror hon fått RS-virus. T åker även vasaloppet. Vi lägger undan liggdelen och inviger sitdelen i vagnen. 
Alla i familjen åker på spysjukan och mitt i det hela får vi se Loa (UL) för första gången och även i 3D. 
Nu böjar våren börjar komma. 
APRIL
Vi börjar dränera huset och Millies första påsk firas med påskparad. Den 10/4 går vi ut med att Millie ska bli storasyster och veckan efter är det RUL där det visar sig vara en liten kille i magen. 
Millie har även tagit sina första steg och har lärt sig gå
MAJ
Jag och T åker till Selma spa en natt och jag sover ifrån Millie för första gången. Vi river gamla uterummet, är på invigning av Leos lekland och njuter av de sista veckorna innan vi har en ettåring. För i slutet av maj fyllde Millie ett år! Vi avslutade månaden med ettårskort. 
JUNI
Månaden med massa kalas (7 kalas inom vår familj) solen har tittat fram så jag och M passade på att leka i solen mellan mina jobbpass. För nu började jag jobba allt mer. Vi firade midsommar i Fjällbacka och magen började växa på ordentligt. 
JULI
Semestermånad. Semester på Åland,västkusten och Norrköping (Göta kanal). Regnig sommar men sol mellanåt. Avslutade med bröllop och påbyggnad av nya uterummet
AUGUSTI
Njuter sista månaden som gravid. Tar all tid jag kan av att umgås med Millie och spenderar en hel del hos mina föräldrar där vi solar och badar. 
Umgås med många vänner så ofta det går inför förlossning och mindre tid till en början. Njuter på Mariebergsparken på dagarna som höggravid och äter på resturang på kvällarna med älskling för att 'förbereda' inför livet som tvåbarnsmamma. Tar sista gravidfotograferingen. 
SEPTEMBER
Börjar med att göra klart allt inför Loas ankomst. Vi firar sex år tillsammans. Har pompdelux party och går på babyshower. Altanen på framsidan på huset rivs och en ny börjar ta form.  Bebis blir seg i magen och vi blir inlagda. Den 11 september blir årets höjdpunkt med att Loa födds och vår älskade tjej blir storasyster. Resten av månaden är vi i en kärleksbubbla av att se all kärlek mellan barnen, vi försöker lära känna den nya människan och försöker hitta vårt sätt med att ta hand om två små. Besök börjar komma allt mer 
OKTOBER
Framsidan börjar bli klar och Loa får gå på massa hörseltester då proverna blev underkända. Men efter några ggr visade det sig att han inte har några problem med hörsel utan att fosterfett legat i vägen. Vi har nyföddsfotografering på Loa och fotografering på hela familjen och uterummet börjar formas allt mer. 
Tony börjar jobba igen och jag får känna på hur dagarna är ensam med två små. 
Vi leker bland höstlöven och tar kort som avslut på denna månad

NOVEMBER
Börjar med att åka till Ullared och Loa är med på sin första långtur. Millie får gå på sin första innebandy match och vi är några dagar hos mina föräldrar och hälsar på. Loa blir 2 månader och utvecklas mer och mer. Tavlor sätts upp i sovrummet och vi hänger en hel del på öppna förskolan. M tar 'dagiskort' och jag klipper av mig håret till axlarna. Avslutar månaden med att ta julkort och göra klart alla dopinbjudningar. 
DECEMBER
Första Vecka bakas det varje dag. Vi gör klart alla paket innan andra advent och är på julmarknad. Jag börjar jobba lite smått och är på två julbord. Firar jul med min familj och T familj och juldagen blir det mys med vänner och julbord med familjen igen innan vi åker till Karlstad igen. Vi avslutar året med en ny kamera och en ny dator. 


Ikväll ska vi fira in det nya året hos min ena syster där min familj ska vara. En mysig kväll väntar. Tack för ett underbart och toppen år som mestadels bara har handlat om kärlek. Nu siktar vi fram mot ett bra 2016


2016 ska jag lägga ännu mer tid på det som gör mig glad. På mina vänner och på min familj. Vi har redan en resa bokad i sommar och det kommer bli en hel del större kalas. Vi kommer få se Loa ta sina första steg och Millie lära sig mer ord till mer meningar. 

GOTT NYTT ÅR ALLA FINA LÄSARE och tack för allt detta år. Jag hoppas vi ses nästa år igen. 

En dag i första snön

Allmänt Permalink0Idag har vi varit ute i snön som kom igår. M fick en snowracer i julklapp som skulle provåkas och den fick toppen betyg av Lillan. Som hon gillade att åka runt. En sliten mamma och pappa som sprang och sprang upp och ner för backen men oj va roligt det var. Vi var ute tillsammans med kusinen Love och hans familj och nu på kvällen kom dem hit på middag. Så skönt med långledigt när kvällarna kan bli lite längre. 

Julafton

Allmänt Permalink0

Barnens kläder på julafton.
Julafton är en av årets stora dagar att klä upp sig på. 

Jag är inte så mycket för röda färger så i år fick det bli en grå och silvrig klänning till M och Loa en blå skjorta men med lite inslag av rött och röda strumpor till. 
Till top