Mamma till Millie&Loa

Rabattkod

Allmänt Permalink0

Ellarosetten.se finner ni helt underbara rosetter till våra tjejers hår. Nu har de 20% om ni anger frida i kassan. Perfekt va?! Här ska det beställas rosetter till Millie 🎀

v24

Allmänt Permalink0
v24 (23+0)
 
Bebis:
Fostret väger cirka 600 gram och är ungefär 30 centimeter långt. Huden, som tidigare har varit helt genomskinlig, börjar bli tjockare och täcks av fosterfett. Nu kan fostret suga på tummen, det är en träning av sugreflexen. Hörseln är väl utvecklad. Fostret känner igen röster och kan höra hjärtslag. Det börjar bli lite trångt där inne i livmodern.
 
Mamma:
Under hela graviditeten drar livmodermuskeln då och då ihop sig i sammandragningar. På så sätt tränas muskeln så att den kan ge starka och effektiva värkar när det är dags för förlossning. Sammandragningar är ofarliga. Omföderskor känner vanligen av dem tidigare och starkare än de som väntar sitt första barn. Krämpor som halsbränna, ont i benen och ryggont på grund av foglossning är vanliga. Livmodern trycker på urinblåsan och gör att många behöver kissa ofta. En del drömmer livliga drömmar. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Att lägga upp benen på en stol eller använda stödstrumpor kan hjälpa.
 
Egna tankar om veckan som gått:
Både jag och bebis mår bra. Inga värkar denna vecka men har ofta ont i ena sidan magen. Känns som bebis är där och tycker på någon nerv eller liknande. Har börjat känna av halsbränna också. Foglossningen är som den är. Det enda är att värken har börjat ändra plats till svanken än att det trycker mer mot ljumskarna. Vi var även på ultraljud denna vecka för att kolla mina kärl samt navelsträngen. Allt såg bra ut och hjärtat tickade på fint.
Till top