Mamma till Millie&Loa

Laddar upp i frysen till de små

Allmänt Permalink1


Jag verkligen älskar att ha en egen trädgård. På vår gård har vi äppelträd, päronträd, plommonträd, vita,röda och svarta vinbär samt ett land och växthus som vi odlar bla tomat,paprika, vindruvor osv. Iår fick det inte bli något odlat förutom tomat och vindruvor men i träden växer det frukt som det ska och i år har vi fått en hel del. Förra året gjorde jag en hel del puré till M och frös in och det fick det såklart bli i år med men även till Lillen när det är dags för honom att provsmaka. 

De små färgglada burkarna fick bli plommonpure. 2msk i varje burk som räcker bra till en liten nybörjare mage. 
I de lite större (blå/rosa) är det blandat med plommon och äpple som är till M
Vi har även köpt hem påsar till att göra egen smoothie som man kan återanvända. Så perfekt! Det fick bli fyra olika smaker till M denna gången - några med äpple, några med päron, några med båda och i de sista mixade jag persikor och blandade i litegrann av päron och äpple för att få en godare smak. Den sista smakar verkligen som de köpta smoothie till barn. 

Det är så enkelt att göra själv. Skala, koka och mixa ihop. Klart! Så perfekt att fylla frysen med inför höst/vinter och bara ta fram till att ha på bla gröten. 
Till top