Mamma till Millie&Loa

Laddar upp i frysen till de små

Allmänt Permalink1


Jag verkligen älskar att ha en egen trädgård. På vår gård har vi äppelträd, päronträd, plommonträd, vita,röda och svarta vinbär samt ett land och växthus som vi odlar bla tomat,paprika, vindruvor osv. Iår fick det inte bli något odlat förutom tomat och vindruvor men i träden växer det frukt som det ska och i år har vi fått en hel del. Förra året gjorde jag en hel del puré till M och frös in och det fick det såklart bli i år med men även till Lillen när det är dags för honom att provsmaka. 

De små färgglada burkarna fick bli plommonpure. 2msk i varje burk som räcker bra till en liten nybörjare mage. 
I de lite större (blå/rosa) är det blandat med plommon och äpple som är till M
Vi har även köpt hem påsar till att göra egen smoothie som man kan återanvända. Så perfekt! Det fick bli fyra olika smaker till M denna gången - några med äpple, några med päron, några med båda och i de sista mixade jag persikor och blandade i litegrann av päron och äpple för att få en godare smak. Den sista smakar verkligen som de köpta smoothie till barn. 

Det är så enkelt att göra själv. Skala, koka och mixa ihop. Klart! Så perfekt att fylla frysen med inför höst/vinter och bara ta fram till att ha på bla gröten. 

Det här med namn

Allmänt Permalink1


Vi får dagligen frågan om vad han heter. För oss är han än så länge bara lillebror. Vi har inte bestämt oss än vad han ska heta eller rättare sagt inte orkat känna efter och hittat något namn vi tycker om. Det är så svårt så vi lägger det åt sidan istället. Vi bestämde oss som även med Millie att inte ha något namn när han låg i magen men vi hittade inte heller några namnförslag under tiden. När han föddes så bestämde vi att vi tar det när vi kommer hem. Att i lugn och ro hitta ett passande namn. Men så gick dagarna och här är vi nu. Snart tre veckor efteråt. 

Vi har eventuellt fått fram fyra förslag. Två från Tony, ett ifrån mig och ett gemensamt. Men det gemensamma som man kan tycka att det får det bli är vi båda lite osäkra på om vi kan 'ta' . Så vi får se om det blir något av de fyra eller om vi tillslut får fram något helt annat. Pojknamn är verkligen så svååårt att hitta. Så vi fortsätter att kalla honom Lillebror tills vi hittar det perfekta namnet till vår fina son

En vecka

Allmänt Permalink0


 

Nu har det gått en vecka sedan lillebror kom till världen. En vecka som tvåbarnsmor och familj på fyra.

Vi börjar komma in i rutiner och vardag igen men tror det hela kommer nog mer när T ska börja jobba igen och alla 'måsten' dyker upp. Eftersom vi låg inne på sjukhuset i början av veckan så känns det inte alla så länge sen han kom till världen men ändå som om han varit här föralltid. 

Med honom går det väldigt bra. Han bara sover om dagarna. Gråter när han vill äta eller när vi ska byta blöja (han avskyr verkligen det) I början fick vi ställa klockan på var tredje och sedan var fjärde timme för att ge honom mat så när vi kom hem och efter ett efterbesök så visade att min amning än så länge gör att han går upp i vikt så ställde vi klockan på fem timmar. Men så blev inte fallet utan i två dygn har han vaknat varje timme och velat ha mer mat. Så vi får hoppas han blir mer mätt innan läggdags/under dagen och även mer pigg då så att han sover längre perioder på natten istället. Men annars funkar allt toppen. Han är en nöjd bebis, amningen funkar och han är det vackraste jag sett. Ångrar honom inte ens sekund! 

Med Millie och att hon nu inte längre är ensam med oss har varit svårare. I början vägrade hon somna. Hon skrek efter mig och direkt ögonen la igen så tittade hon upp i ren panik och ville till mig. Tre dagar höll det på så, så det var en trött och lätt irriterad tjej på eftermiddagarna. Men sen släppte det och nu går det jättebra. Hon sover sina 2h på dagen och är utvilad resten av dagen. Hon kan ibland försöka göra lite bus för att få uppmärksamhet och hon har även börjat höja rösten när hon vill något. Hon är världens bästa storasyster som ska klappa och pussa lillebror. Och är han ledsen kommer hon och ska ge honom nappen. 

Än så länge är det super att ha två små hemma. Nu tycker jag fördelarna är mer än nackdelarna med att ha barn med ett år mellan. Får hoppas jag fortsätter tycka det. 
Till top