Mamma till Millie&Loa

RARBARBERSAFT MED CITRON

Allmänt Permalink0

Det fick bli 15L svalkade god rarbarbersaft med citron här hemma.

Såhär gör du din egna saft

Till ca 5L saft 
1,5kg rabarber 
 3,5dl socker (sockra efter smak) 
1 citron 
2,5dl vatten 

Skölj rabarbern och skär den i små bitar med skal på. Häll upp 1,5l vatten i en kastrull och häll i rabarbern. Koka upp i ca 15min (tills rabarbern blivit mjuk) 
Rör inte om för mycket, då kan det bli 'degigt'. 
Sila rabarbern. Kan använda saftsil som får stå ett par timmar eller en vanlig sil.. 
När du fått ur all vätska så låt det koka ihop med citron, resten av vattnet och socker i ca 5min. 
Du tillsätter mer vatten om du vill ha en mildare smak. 

Häll upp, kyl och klart att servera.

Denna saft är färdigblandad och innehåller inga konserveringsmedel. Så förvara den i kylen och frys ner resten som du inte kommer använda i petflaskor. 


Till top