Mamma till Millie&Loa

Mini a Ture

Allmänt Permalink2

Rea på många favoriter från Mini a Ture. Älskar bla jackan vi har till M därifrån samt regnsättet L har.. Bra kvalite och superfina färger!

Klicka här så kommer ni till sidan

Mjölkallergi

Allmänt Permalink0

När Loa var sex månader fick vi äntligen svaret att han har mjölkproteinallergi. Det var mycket kämpade för att få komma iväg och få en utredning. Äntligen slutade han kliande, hans eksem, hans kräkningar, diarré mm sluta.
Så mycket som en liten mjölkdroppe på hans hud gjorde att han reagerade starkt.

För två veckor var vi på återbesök hos läkaren. Vi har gett Loa små små mängder av mat som innehåller mjölk för att se hur han reagerar, men det har inte hänt så mycket.. Vi berättade det för läkaren som tyckte vi skulle börja ge små mängder med mjölk för att se reaktionen och hur stark hans allergi blivit om den tillochmed försvunnit..

Två veckor har gått och han har inte reagerat alls. Någon dag lite extra leden men det tror vi inte har varit pågrund av mjölken. Igår fick han dricka ren mjölk (som han förut reagerat på starkt och direkt) inget hände..
Vi vill inte jubla av lycka än men det ser ut som det växt bort. Så skönt!!

Nu hoppas vi kommande veckor fortsätter åt samma håll och att den dagen han ska få prova mer mjölk (vi börjar smått och ökar därefter)
att magen inte strejkar..

Inskolning

Allmänt Permalink0

Inskolning för Loa fortsätter även denna vecka. Eftersom han är så liten tyckte de att vi skulle förlänga med en vecka.. Det går bättre och bättre. Millie tog det hårt i början när Loa började. Tror det var mycket för att jag var med också. Sen tror jag det blev mer klart för henne att mamma försvinner. Förut har jag varit med L men nu lämnar jag dem båda. Fick eller får flera gånger berätta att mamma inte ska försvinna utan att mamma ska jobba.. Men den här veckan har det släppt. Hon säger varje morgon- vill inte till förskolan mamma. Men när vi kommer dit springer hon in och bryr sig inte om att jag går. Vilket är skönt! L gråter vid varje lämning men de säger att han slutar fort och har sedan roligt hela dagen.

Till veckan börjar de på schema. Vi får se om vi måste lägga till timmar. Tanken är att de ska gå två hel dagar året ut.. Men eftersom L är så liten vore det bättre med tre kortdagar.. Svårt att få in med jobb så vi ska prova och se hur det går annars får vi tänka om.

Till top