Mamma till Millie&Loa

V21

Allmänt Permalink0

Bebis:

Nu har alla organ bildats men det kommer att ta många veckor innan de mognat och börjar fungera. Fostret har blivit ungefär 26 centimeter långt och ökat i vikt till omkring 400 gram. Bebisen börjar träna på sina matsmältningsfunktioner så vid ultraljud kan man se hur bebisen sväljer fostervatten

Mamma:

Vissa kvinnor får halsbränna vid det här stadiet.Du kan även börja svettas ovanligt mycket men det beror mest på de extra kilo du går runt på.Livmoderns mått (SF) kan vara mellan 19 till 22 cm. Normalkurvan för viktökning är 4,5 och 6,5 kg. Det syns nu att du är gravid. Du kan känna att du har ont i bäckenet, det kallas för bäckenuppluckring även kallat foglossning, det är normalt att man får det i femte eller sjätte månaden. När du är gravid samlar du även på dig vatten, så du kan känna dig svullen fram mot eftermiddagen och kvällen.

Mina egna tankar om veckan: 

Nu är det dags att börja skriva ner veckorna som går. Efter Lilleman och Millie så bestömde jag mig för att börja göra det efter RUL, när man får sitt 'slutgiltiga' datum att gå efter. Så slipper man 'gå tillbaka eller fram i veckor' .. 

v20 drog i väg sådärför börjar vi nu med v21. Men perfekt start då vi nu har passerat halvtid.

Första 20veckorna kommer i ett eget inlägg. 

Jag mår bra. Jag har varit förkyld i en veckas tid men som tur börjar det gå åt det ljusa hållet. 

Var hos BM och lyssnade på hjärtat idag. 

Vi pratade på min foglossning men jag ska försöka att hålla ut lite till innan jag får börja gå ner i tid. Bebis sparkar dagligen och man känner verkligen rörelse. Underbart att få bekräftelse på att hon mår bra. Började även v21 med halsbränna. Ja det kanske blir en bebis med mycket hår denna gången med.. annars längtar vi åt varmare grader.

Millie längtar så till lillasyster. Idag sa hon:

Kan inte bebisen växa klart och komma ut nu. 


Till top