Mamma till Millie&Loa

Linas matkasse - Lördag

Allmänt Permalink0
 
 
 
Västerbottensrisotto med vitlöksfrästa skogschmapinjoner
 
Du behöver:
3 1/2 dl Avorioris
1 påse Riven västerbottensost
25g Bladpersilja
1 Scharlottenlök
250g Skogschampinjoner
1 ask Babyplommontomater
4 st Vitlöksklyftor
2 st Kycklingbuljong
Olivolja
Salt
Vitvinsvinäger
 
Gör såhär:
Koka upp 1l vatten, kycklingbuljong och 2 msk vitvinsvinäger i en kastrull.
Finhacka scharlottenlök. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Fräs lök och 2 pressade vitlöksklyftor på låg värme 2-3min. Tillsätt avorioris och fräs ytterliggare 2-3min.
Tillsätt 2dl varm buljong och låt koka ett lite tag. Tillsätt 2-3dl buljong och koka och gör om detta moment tills all buljong är slut. Rör om då och då. När risotton får en krämig konsistens och har lite tuggmotstånd är riset klart.
Skär skogschampinjoner och hacka bladpersiljan.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs tillsammans 2 vitlöksklyftor och svampen i 5-6min.
Krydda med salt och blanda ner persiljan.
Rör ner västerbottensosten i den varma risotton. Servera direkt!
I samarbete med Linas Matkasse
Till top