Mamma till Millie&Loa

Linas matkasse - Onsdag

Allmänt Permalink0
 
Köttfärspizza med gräddfil och rucola
 
Du behöver:
1 1/2 dl Gräddfil
300g Morrötter
500g Nötfärs
1 förp pizzadeg
1 förp Rucola
3 stycken Tomater
1 Rödlök
Olivolja
Paprikapulver
Salt
Sambal Oelek
Svartpeppar
Tomatpure
Torkad Oregano
Torkad Rosmarin
 
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 250g. Skala och riv morrötter. Skriva tomater och rödlök.
Gör följande pizzasås: blanda 1msk oregano, 1 msk olivolja, 2 msk tomatpure, 2msk vatten och 1 tsk sambal oelek.
Rulla ut pizzadegen och bred ut pizzasåsen. In i ugen i 10-12 min (tills pizzabotten är gräddad)
Fräs nötfärs tillsammans med lite olivolja. Tillsätt morrötter, 1 msk rosmarin, 1 msk paprikapulver, 2 msk tomatpure, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Häll på 1 dl vatten och låt puttra 4-5min.
Fördela köttfärsen på den färdiggräddade pizzabotten. Ringla över gräddfil (eller som vi ha det bredvid) . Toppa med tomater, rödlök och rucola.
Servera och njut av maten!
 
 
 
 
I samarbete med Linas matkasse
Till top