Mamma till Millie&Loa

Linas matkasse - Torsdag

Allmänt Permalink0
 
 
Persisk saffranskyckling med citron och couscous
 
Du behöver:
50g Bladpersilja
2 Citroner
250g Couscous
500g Rödkål
650g Kycklingfile
1 förp Saffran
1 Scharlottenlök
2 Vitlöksklyftor
Russin
1 1/2 dl Gräddfil
Chili flakes
2 st Kycklingbuljong
Koriander
Olivolja
Paprikapulver
Salt
Smör
Socker
Spiskummin
Svartpeppar
 
Gör såhär:
Skiva scharlottenlök och vitlöksklyftor tunt. Krydda kycklingen med 1/2 tsk salt och lite svartpeppar. Hetta upp detta tillsammans med 2msk olivolja och 2 msk smör i 2-3 min.
Tillsätt allt lök, saffran, 1 tsk koriander, 1 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk socker och 2 krm chili flakes. Fräs 3-4 min.
Häll på 4 1/2 dl vatten och smula ner kycklingbuljong. Sjud i 8-10min.
Finriv skal och pressa saft från 2 citroner i varin skål (en med skal och en med saft)
Lyft upp den tilllagade kycklingen och lägg på en tallrik. Ta bort pannan från värmen och tillsätt 3 msk citronsaft och couscous. Låt det dra i 8-10min.
Rödkålsallad: Lägg rödkål i en skål. Blanda ner resten av citronsaften och hälften av citronskalen, lite olivolja och salt.
Citronsås: Blanda gräddfil med resten av citronskalet och smaka av med lite salt.
Lägg upp kycklingen, couscousen och toppa med bladpersiljan. Servera tillsammans med rödkålssallad och citronsås.
 
I samarbete med Linas Matkasse
Till top